Snijbiet met tomaten en kruiden
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
10 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 15 minuten
- Kooktijd:
- 45 minuten
- Aantal personen:
- 6
Ingrediënten
- 2 kilo snijbiet
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 kilo rijpe tomaten
- 1 theelepel suiker
- snuf aromatische kruiden zoals tijm of oregano
- 2 tenen knoflook
- zout en peper
Snijbiet met tomaten en kruiden is een lekker en eenvoudig gerecht uit de Spaanse keuken. In Spanje zijn er tijdens het seizoen natuurlijk bergen lekkere rijpe tomaten te krijgen. Ook op snijbiet zijn ze gek in Spanje dus meer Spaanse snijbiet recepten volgen zeker op dez site. Acelgas heten ze in het Spaans en dit is een heerlijke mix met tomaten en aromatische kruiden. Zeer de moeite waard!
Hak de snijbiet fijn. Zet de snijbiet in een pan net onder water met een snufje zout en kook het in ongeveer 20 minuten gaar. Laat goed uitlekken.
Was de tomaten en doe ze in de blender/keukenmachine. Hak alles fijn. Verwarm in een brede koekenpan de olie. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het rustig totdat de uit glazig is. Voeg de gepureerde tomaten toe en gaar de saus zo’n 20 minuten. Roer de suiker door de saus samen met de uitgelekte snijbiet. Voeg nu ook de kruiden toe naar smaak. Warm het nog even goed op en breng het op smaak met peper en zout.
Tips:
Eet dit gerecht met lekker geroosterd brood.
Bak er een stuk zeebaars bij en serveer het samen.
Kun je niet aan goede tomaten komen kies dan goede tomaten uit blik.
In het originele recept moeten de tomaten ontveld worden en de pitjes verwijderd worden. Dat kun je doen maar is wat mij betreft echt niet nodig voor een simpel en boers gerecht zoals dit.
Tip van Marieke: gebruik het als pastasaus.
Dit gerecht is voor 6 personen en komt uit het heerlijke Spaanse kookboek 1080 recepten van Simone en Inés Ortega.
Reacties
Over deze site
Snijbiet.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Snijbiet.nl alles over het doel van deze site.
Marieke 21 mei 2011 23:10 uur
Ik heb dit recept vandaag gemaakt, en het was superlekker ! Als pastasaus bij pasta, en dit is zeker aan te raden! 🙂
Okke Amerongen 24 mei 2011 07:31 uur
Klinkt heerlijk Marieke! Ik heb je tip aan het recept toegevoegd. Bedankt!
Harry 26 mei 2011 15:16 uur
Alles is leuk. Alles van Feestboek ook leuk. Reageren; leuk.
Marieke, ik probeer het met pasta. Lekker en leuk natuurlijk
Ik. ga meteen in de keuken
de maaltijd flink opleuken
ik lig nu reeds in een deuk zo leuk
Ursula 6 augustus 2011 11:32 uur
Ha mooi, ik heb alles al in huis voor dit recept, wordt vast smullen vanavond 🙂
Okke Amerongen 7 augustus 2011 08:22 uur
Het is een heerlijk recept. Laat zeker even weten hoe het gelukt is!
Lisette 8 augustus 2012 12:03 uur
Dit recept is zo heerlijk, dat we dit gedeeld hebben in een interview in het Brabants Dagblad van dinsdag 7 augustus 2012, in de rubriek ZOMERmeNU!!
Okke Amerongen 9 augustus 2012 06:54 uur
Hallo Lisette, Leuk dat het recept gesmaakt heeft en mooi dat je het gedeeld hebt in het Brabants Dagblad. Erg leuk!
Corina 24 september 2013 19:42 uur
Heb vandaag dit gerecht gemaakt met tomaten uit eigen tuin. Geserveerd met risotto rijst. Was heerlijk en gezond.
ingrid 25 juni 2014 19:41 uur
zojuist uitgeprobeerd hier in Italië (De Marche) we vonden het heel lekker, voor herhaling vatbaar, hopelijk vind ik de snijbiet ook in België.
jurgen blomme 31 juli 2014 12:34 uur
beste,
ruikt best lekker en goedkoop. Heb niet veel geen geld. aan te raden.