Snijbiet met kikkererwten en worst

Snijbiet met kikkererwten en worst Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 14 reacties

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Aantal personen:
3

Ingrediënten:

  • anderhalve kilo snijbiet uit de tuin
  • drie chipolata worstjes
  • boter
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • een klein blikje kikkererwten
  • chilipeper
  • peper

Van Evelyn Grooten ontving ik dit lekkere en voedzame recept voor 2 à 3 personen. Evelyn heeft dit jaar voor het eerst snijbiet in haar tuin. Het groeit als een dolle en ziet er met al die prachtige kleuren echt schitterend uit. Bedankt voor dit lekkere recept!

Was de snijbiet (ongeveer anderhalve kilo) en snij ze zin stukken. Laat goed uitlekken.
Fruit een uitje in de pan. Snij de velletjes van de worstjes open, en haal de inhoud eruit. Gooi de inhoud bij het uitje. Als het vlees een beetje aangebakken is, haal je het eruit en leg je het opzij.

Doe nu extra boter in de pan waar je net de worstjes in hebt gebakken. Stoof hierin je snijbiet gaar. Dat duurt ongeveer 10 minuutjes, je ziet dat het slinkt. Breng dit op smaak met knoflook, peper, zout en chilipeper. Gooi tegen het einde de kikkererwtjes erbij. Serveer op een bord de snijbiet samen met het vlees.

Evelyn Grooten is oprichter van Coupeuse.nl, de site over zelf naaipatronen tekenen. Evelyn ontzettend bedankt voor dit lekkere recept!

Reacties

  1. Silvia 27 september 2011 15:53 uur

    snijbiet, lange tijd een verloren gewaande groente, toch maakt hij zijn opmars, maar goed ook, zo’n gemakkelijke groente, waar je zo veel mee kan!

  2. Okke Amerongen 27 september 2011 22:04 uur

    Helemaal mee eens Silvia, Heerlijke groente en een sieraad voor elke tuin!

  3. Laura 21 juni 2012 17:12 uur

    Super lekker recept! Wij hebben het met groene erwten gemaakt in plaats van kikkererwten en mijn man vond het heel verrukkelijk! Bedankt! 🙂

  4. Okke Amerongen 21 juni 2012 21:10 uur

    Hallo Laura, Mooi dat het recept lekker was. Het is ook een van mijn favorieten. Leuk om te horen!

  5. Laura N 31 augustus 2012 12:43 uur

    Ook wij hebben die prachtige snijbiet in de moestuin.
    Groeit weelderig in prachtige kleuren op onze rivierklei.
    Het recept van Evelyn hebben we al verschillende keren gegeten
    en iedereen vindt het heerlijk.

  6. Okke Amerongen 2 september 2012 08:05 uur

    Hallo Laura, Bedankt voor de complimenten. Ontzettend leuk om te horen!

  7. Martijn 15 juli 2013 20:06 uur

    Met verse kapucijners en vegetarische worst! Lekker en een mooi kleurenspel om te zien! 🙂

  8. Hans&Nina 28 april 2014 20:35 uur

    Heerlijk! Nog nooit eerder snijbiet gegeten maar dit recept wordt een blijvertje!

  9. Anke 15 mei 2014 19:30 uur

    Als je voor het eerst snijbiet probeert met dit recept, kun je niet anders dan het heerlijk vinden. Gaan we zekere vaker eten!

  10. adrielle 13 juni 2014 19:58 uur

    Super lekker, alleen voor chipolata heb ik Merquez worstjes genomen en er nog koriander overheen gestrooid. Snijbiet en koriander uit eigen moestuin. Helaas maar 1 vak snijbiet staan, volgend jaar min. 2 vakken.

  11. Hieta 7 augustus 2014 15:59 uur

    hallo,

    hoe zit dat met snijbiet en het opnieuw opwarmen? Is dat net als bij spinazie af te raden?

    groeten van Hieta, een nieuwe groententas-gebruiker

  12. Okke Amerongen 8 augustus 2014 15:48 uur

    Hallo Hieta,

    Ik ben geen voedingsspecialist. Bij het Voedingscentrum zeggen ze het volgende: Ja, dat kan. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 graden Celsius. Zo krijgen bacteriën die de potentieel schadelijke stof nitriet produceren, minder kans om te groeien.

    Bewaar restjes nitraatrijke groente niet langer dan twee dagen in de koelkast en geef ze niet aan kinderen die nog geen 6 maanden oud zijn.

  13. a Maenhoudt 24 oktober 2014 21:13 uur

    Vraagje: worden de stengels gebruikt of de bladeren?

  14. Okke Amerongen 6 november 2014 17:38 uur

    Zowel de stengels als het blad kun je gebruiken. Stengels hebben een wat langer tijd nodig om gaar te worden dan het blad.