Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
18 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 10 minuten
- Kooktijd:
- 20 minuten
- Aantal personen:
- 2
Ingrediënten:
- 1 kg snijbiet
- 6 middelgrote vast kokende aardappelen
- 6 tenen knoflook
- 2 middelgrote uien
Van Maaike kreeg ik de tip voor dit lekkere Kroatische recept. Ze zocht het recept omdat ze het vorig jaar in Istrië (Kroatië) een paar keer in een restaurant kreeg en ze het zo lekker vond. In Kroatië komt snijbiet veel voor, het heet Blitva. Een andere lezer die in Kroatië woont gaf mij dit ook al als tip door. Bedankt Maaike voor het recept en de leuke foto!
Snijdt de snijbiet in repen. Schil de aardappelen en snijdt ze in niet al te grote stukken (zie foto).
Kook de snijbiet en aardappelen samen in een pan in ongeveer 10 minuten gaar. Pel ondertussen de ui en de knoflook. Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn.
Laat de snijbiet en de aardappel in een vergiet uitlekken. Bak de ui en knoflook in een pan met een royale hoeveelheid olijfolie maar laat het niet aanbakken. Bak nu nog 5 minuten de aardappels en snijbiet mee.
Tip
Serveer met een lekker stuk rundvlees zoals een runderlap of biefstuk.
Reacties
Over deze site
Snijbiet.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Snijbiet.nl alles over het doel van deze site.
Clarie 12 juli 2014 08:32 uur
Wat een leuke website is dit! Bedankt voor de recepten
groet,
Clarie
sija 13 juli 2014 21:14 uur
bedankt voor dit heerlijk eenvoudig én lekker recept,
smaakt ook goed met een stukje kippevlees
Chantal 28 juli 2014 17:02 uur
Leuk zeg, alles over snijbiet, heel praktisch, bedankt okke, ik begin met het kroatische recept!
hendrik 4 augustus 2014 18:13 uur
Heerlijk recept. Een aanrader
Arie 5 augustus 2014 14:50 uur
Ziet er lekker uit. Wat doe je met de stelen? fijnsnijden?
Okke Amerongen 7 augustus 2014 12:02 uur
Hallo Arie, De stelen kun je inderdaad fijn snijden. Maar het is ook helemaal niet erg als er af en toe een stukje steel nog iets steviger is. Door het koken is alles zacht en goed eetbaar.
f.uiterwijk 14 augustus 2014 14:11 uur
We hebben voor het eerst snijbiet gegeten.
Ik zocht naar een recept en kwam bij jouw terecht.
Nou ik zal je zeggen….we hebben gesmuld.
Is voor herhaling vatbaar .!!!! Toppi
marion verstrepen 21 augustus 2014 14:53 uur
Ik heb een kookboek uit 1946 en daar staat in dat je zuivere krijt moet toevoegen, omdat snijbiet kalk uit je lichaam onttrekt. Is dat nog steeds zo?
met vr groet marion
fransina 24 augustus 2014 13:30 uur
lijkt me erg lekker ga het deze week maken en eten thanks
Erik van Hofwegen 25 augustus 2014 17:33 uur
Ik heb rundergehakt met de ui en knoflook gewokt. Daarna de gekookte aardappels en snijbiet er nog even bij. Voor de smaak heb ik er nog wat kurkuma ( geelwortelpoeder) doorgemengd. Ook voor de kleur trouwens.
Arie 26 augustus 2014 09:44 uur
Nou ik moet zeggen dat ik mijn bedenkingen had over snijbiet. Maar ondertussen kan ik jullie vertellen dat er volgend seizoen wat meer van deze groente in mijn tuin komt. Het smaakt echt goed.
Okke Amerongen 28 augustus 2014 15:39 uur
Hallo Marion, De meningen zijn hierover weer anders geworden in de loop der jaren. Ik hoor en lees nu dat dit bij een gevarieerd dieet niet nodig is.
Henray 14 september 2014 20:03 uur
Kreeg een tas met snijbiet van m’n vader: ik kende het niet en dat klopte volgens hem want omdat hij het niet lustte (grondsmaak) heb ik het nooit gekregen. Was dus sceptisch maar met dit recept is het helemaal goed gekomen: eigen touch: naast de eerder genoemde gehakt heb ik ook een stukje gember toegevoegd en wat peper, wat nootmuskaat en klein beetje ketjap
Rada 28 september 2014 22:17 uur
En met stukje zalm en gesneden rijpe tomaten erbij is ook heerlijk.
petra 4 oktober 2014 17:47 uur
In Kroatie inderdaad veel gegeten en werd vooral geserveerd met vis. Echt heerlijk…was ook op zoek naar iets wat erop leek…in dit recept proef ik kroatie weer terug…bedankt!
petra 4 oktober 2014 17:49 uur
In kroatie veel snijbiet gegeten. Ik kreeg het veel bij de vis geserveerd, en vond het zo lekker dat ik op zoek was naar iets wat erop leek. Gevonden!, ik proef Kroatie weer, echt heerlijk…..bedankt!
linda eykelestam 8 november 2014 18:46 uur
dat recept uit kroatie lijkt me heel lekker. ik ben in spanje en zocht andijvie. kon het niet vinden dus kocht snijbiet (acelgas). heb aardappelen gekookt, snijbiet gekookt, samen zoals een stampot met een klontje boter, reepjes bacon gefruit en een pittege Spaanse verse worst. SUPER LEKKER. Een aanrader.
Erik Jan 14 november 2014 20:50 uur
Wat een lekker recept met snijbiet!
Ik had het deze week in het Landzicht groentepakket en vond hier deze lekkere variatie. De combinatie van koken en bakken, samen met het uitje en de knoflook maakt het erg geslaagd. Ook mijn gezin is overtuigd!