Sandwich met snijbietomelet en bacon

Sandwich met snijbietomelet en bacon Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

  • 6 boterhammen
  • 100 gram iets dikker gesneden bacon
  • 6 eieren
  • geraspte kaas
  • 1 ui
  • bos snijbiet
  • boter of olie
  • peper en zout

Je kunt deze sandwich super de luxe maken. Dat zou ik ook zeker doen als je er tijd en zin in hebt. Zie de mooie foto ter inspiratie. Voor de smaak maakt het niet uit als je er een gewone sandwich van maakt. Dit gerecht is dus ook ideaal als een echt anti-kater ontbijt;-) Dan heb je geen zin om een kunststukje te maken maar wél lekker veel trek!

Snijd een ui fijn. Warm 2 koekenpannen voor. Gebruik 1 koekenpan met anti-aanbaklaag om de omelet in te bakken. Bak tegelijkertijd in de andere koekenpan de dikkere plakken bacon knapperig.

Smelt een klont boter of een scheut olijfolie in de pan voor de omelet en bak het uitje. Hak ondertussen de snijbiet goed fijn en voeg toe aan de ui. Doe wat peper en zout over de snijbiet. Bak het tot het allemaal gaar is. Klop de 6 eieren. Verdeel het snijbietmengsel goed over de koekenpan. Giet nu de geklopte eieren over de pan en laat de omelet rustig gaar worden.

Maak nu 2 lekkere sandwiches die aan jouw standaarden voldoen. Leg een sneetje brood en daar een stuk omelet op met een strook bacon. Doe dit nog een keer en eindig met een sneetje brood. Doe dit ook voor de andere sandwich. Rasp wat kaas over de 2 sandwiches en zet ze in de oven nog even onder de grill. Alles smelt nu mooi en dat maakt het nog lekkerder. Eet smakelijk!

Deze foto is gemaakt door sixybeast.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk