Quinoa en kikkererwten met snijbiet en krenten

Quinoa met kikkererwten met snijbiet en krenten Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 7 reacties

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

  • 100 gram quinoa
  • 4 saucijzen (optioneel)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • broccoli roosjes van 1 broccoli
  • 1 bos snijbiet
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 4 tomaten in plakken gesneden
  • krenten (handje)
  • feta om er overheen te kruimelen (optioneel)
  • olijfolie
  • balsamico azijn

Quinoa is een zaad van een plant die gegeten wordt zoals wij rijst eten. De plant komt uit de Andes in Latijns Amerika. In Nederland heeft quinoa een reformwinkel imago. Dit is onterecht. Het is heerlijk zacht van smaak en heeft een nootachtig aroma. Lekker met de aardse smaken van kikkererwten en snijbiet. Quinoa past ook in een glutenvrij dieet. Mooi als je daar rekening mee moet houden!

Kook de quinoa zoals aangegeven is op de verpakking. Bak saucijzen rondom bruin en laat ze lekker sudderen. Hak een ui grof en bak de ui, knoflook en broccoliroosjes op middelhoog vuur in een paar minuten (5-7) gaar. Voeg nu gehakte snijbiet, uitgelekte kikkererwten, oregano, komijn en tomaat toe en warm het goed door. Roer er nu de bereide quinoa door en warm het geheel goed door.

Schep dit gerecht op borden. Leg er eventueel een worsje op en kruimel er wat feta overheen. Besprenkel het geheel met olie en balsamico azijn. Eet smakelijk.

Dit recept is afkomstig van Cliqueclack. Deze foto is gemaakt door gudlyf.

Reacties

  1. Nicolette 17 augustus 2010 21:18 uur

    Leuk om een nieuw recept met quinoa te lezen. Je kan daar echt heerlijk mee koken. Ik kan het nu mooi combineren met de snijbiet uit mijn moestuin. Groetjes, N

  2. Dré 26 september 2010 20:08 uur

    hallo okke,
    Leuke recepten! Wat ik wel jammer vind, is dat nie duidelijk is voor hoeveel personen ze zijn. Bij 1 recept staat dat het voor 2 personen is. Maar bij dit recept met quinoa . . . ? 100g. quinoa lijkt me zelfs voor 2 personen wat weinig, ondanks de andere ingredienten. Voor hoeveel personen had je dit recepts gedacht
    ?
    Groet,
    Dré

  3. Okke Amerongen 26 september 2010 20:22 uur

    Beste Dré, Daar heb je gelijk in. Het aantal personen moet er eigenlijk bij staan. Ik wil het volgende voor alle website gaan toevoegen: aantal personen, voorbereidingstijd en bereidingstijd want mensen moeten ook weten hoe lang het duurt om het te maken. Dat hoort er eigenlijk wel bij dus je hebt helaas helemaal gelijk. Wat dit recept betreft: het is voor 4 personen (zeker als je er saucijzen bij eet). Quinoa zet nog flink uit. Met een blik kikkererwten, broccoli en feta erbij heb je hier echt genoeg aan voor 4 personen. Sorry voor de verwarring, ik ben ermee bezig. Groet, Okke

  4. Harry van Gemeren 30 april 2014 21:38 uur

    Dit is officieel de raarste combinatie van smaken die ik ooit geproefd heb. En niet op een goede manier in dit geval. Bweh.

  5. Gea 5 mei 2014 18:38 uur

    Wat hebben wij gesmuld……we eten geen vlees dus de worst heb ik weggelaten. De komijn heb ik vervangen door Rasel Ha nout. Ik twijfelde over de balsamico; goed dat ik het wel heb gedaan! Als kaas heb ik zachte geitenkaas verkruimeld…oh zo lekker.
    De snijbiet kwam optimaal tot zijn recht….

  6. wouter 17 mei 2014 16:40 uur

    Welk deel van de snijbiet gebruik je? De bladen of de steeltjes?

  7. Okke Amerongen 26 mei 2014 11:50 uur

    Hallo Wouter, Je kunt zowel de blaadjes als de stelen gebruiken. Hele harde delen van de steel zou ik verwijderen en de uiteinden natuurlijk want die drogen snel in.