Gestoomde snijbiet met olijfolie en citroen

Gestoomde snijbiet met olijfolie en citroen Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 3 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediƫnten

 • bos snijbiet
 • olijfolie
 • citroen

Gestoomde snijbiet met olie en citroen is ideaal als begeleider van lichte vlees of vis gerechten. Ook als frisse lauwwarme salade vooraf is dit heerlijk. Tijdens deze bereiding behoudt de snijbiet bijna alle kleur. Met zo'n mooie groente is dit dus nog een voordeel om snijbiet ook eens een keer te stomen.

Breng een bodem water in een stoompan aan de kook. Leg de snijbiet in de stoominzet en let erop dat de bladeren en stelen niet strak op elkaar liggen. Dan wordt alleen de buitenkant gestoomd. Stoom de snijbiet kort totdat de snijbiet net gaar is. Laat de snijbiet even drogen. Dep ze bij voorkeur even met een schone doek.

Pers de citroen en klop dit samen met de olijfolie en wat peper en zout tot je een lekkere dressing hebt. De dressing mag echt wel een lekkere citroensmaak hebben. Leg de snijbietbladeren in zijn geheel op een schaal of bord en giet de dressing erover. Dit gerecht is zowel warm als koud lekker. Eet smakelijk!

Deze mooie foto is gemaakt door ae-j.

Reacties

 1. Paul 5 september 2014 11:24 uur

  Bedankt voor het mooi recept, maar als (oud) lesgever doen mijn ogen pijn van de d/t-fouten (behoud, word) in uw tekst.

 2. Fokke 5 september 2014 17:58 uur

  Beste Paul, dan weet je ook wel dat het “Bedankt voor het mooie recept” moet zijn.

 3. Okke Amerongen 7 september 2014 08:29 uur

  Paul, Bedankt voor de melding. Ik doe mijn best om alles zo netjes mogelijk op mijn sites te zetten maar soms is een foutje snel gemaakt. Het is nu aangepast.