Croque-monsieur met snijbiet
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
2 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 5 minuten
- Kooktijd:
- 20 minuten
- Aantal personen:
- 4
Ingrediënten voor bechamel
- 15 gram bloem
- 15 gram boter
- 250 milliliter melk
- peper
- zout
- nootmuskaat
Ingrediënten voor croque-monsieur
- 2 uien (gesnipperd)
- 300 gram snijbiet
- olijfolie
- 200 gram geraspte kaas
- 8 sneetje brood (wit of bruin)
- 25 gram boter
- zout
- peper
Een croque-monsieur is eigenlijk gewoon een tosti. Deze croque-monsieur is een luxe variant. De tosti beleg je met gebakken snijbiet. Vervolgens wat bechamelsaus erop en wat geraspte kaas erover. Dan lekker grillen. Je krijgt zo een heerlijk lunchgerecht voor 4 personen.
Bak de uien in wat olijfolie in een brede koekenpan tot ze glazig zijn. Hak de stelen van de snijbiet in stukjes van 1 centimeter. Snijd het blad grof. Voeg de snijbiet toe en stoof het tot het gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt in een pan met dikke bodem de boter, klop hier met een garde de bloem door. Voeg nu, terwijl je flink klopt, kleine scheutjes melk toe totdat je een smeuige saus hebt. Kook de saus tot het stevig maar smeuig is. Giet de saus door een zeef. Werk de saus door de zeef met de bolle kant van een pollepel zodat alle klontjes eruit zijn.
Verwarm de oven of grill voor op de hoogste stand. Besmeer alle boterhammen aan 1 kant met boter. Zorg dat de beboterde kanten aan de buitenkant van de croque-monsieurs blijft. Beleg 4 boterhammen met de helft van de geraspte kaas en dek ze af met de andere boterhammen. Zorg dat de beboterde kant bovenop ligt. Leg ze onder de grill tot 1 kant bruin is. Haal ze uit de oven en en draai ze om. Schep er een laag snijbiet op. Schep hier een laag bechamelsaus over. Bestrooi met de overige geraspte kaas. Grill de croque-monsieurs tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!
Reacties
Over deze site
Snijbiet.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Snijbiet.nl alles over het doel van deze site.
Henriette 29 mei 2011 12:46 uur
Wat leuk!
SuuS 21 juni 2013 22:54 uur
Haha, ga ik mijn moeder serveren met de lunch (dol als ze is op het idee)
Ik had nog nooit van Snijbiet gehoord, ook nog geen idee hoe het smaakt, laat staan verwacht het ooit klaar te maken. Wij hebben een BeeBox abonnement en krijgen zo wonderlijke produkten in huis. Echt hartstikke leuk. En dit recept ziet er gewoon lekker uit 🙂