Over Snijbiet.nl

Snijbiet is een groente die je toelacht. De snijbiet is er in alle kleuren van de regenboog: rood, groen, geel, wit en paars. Die fantastische kleuren maken het alleen al de moeite waard om snijbiet te kopen. Maar ja, wie verkoopt nog snijbiet tegenwoordig. Zelf telen is een oplossing, er gewoon om vragen ook. Goede winkeliers zijn er blij mee.

Toen ik voor het eerst snijbiet kocht kreeg ik te horen dat je het klaar moet maken zoals spinazie. Dat kan inderdaad maar het doet de snijbiet echt te kort. Aan de snijbiet zit veel meer smaak dan aan spinazie. Ook blijft er meer blad over als je het kookt of bakt waar spinazie ongelooflijk slinkt in volume. Snijbiet heeft een lekker aardse smaak met pit!

Ik heb lang getwijfeld of ik een website over snijbiet moest maken. Wat mij tegenhield? De gebruikelijke excuses: druk, ik ben een van de weinigen die hier enthousiast over is, ik heb al een website 😉 etc.

Als ik mensen vertelde dat ik misschien een website over snijbiet wilde maken dan was de reactie altijd boven verwachting! Vaak volgde een verhaal dat ze iemand kenden die het nog in de moestuin had. Ook kreeg ik adressen van winkels of markten waar ze nog snijbiet verkopen. Soms volgde zelfs een favoriet recept.

Vooral vanwege dit gedeelde enthousiasme voor deze heerlijke groente ben ik aan de slag gegaan. Missie: snijbiet weer op de kaart zetten door kennis, enthousiasme en recepten te delen.

Geniet van de snijbiet!

Okke

Over deze site

Snijbiet.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Snijbiet.nl alles over het doel van deze site.