Kleine Okke houdt van snijbiet

21 juli 2011

Kleine Okke houdt van snijbiet Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Van Manja kreeg ik een email met als onderwerp: Kleine Okke houdt van Snijbiet. Dat is wel heel toevallig, een 2e Okke die van snijbiet houdt. Wie heet er nu Okke…persoonlijk ken ik geen andere Okke. Nog leuker is het dat deze Okke gewoon eet wat de pot schaft. Een typisch geval van Jong geleerd oud gedaan hoop ik. Bedankt Manja voor de foto van deze knappe vent en het leuke verhaal over snijbiet. Ik hoop dat deze Okke ook als hij groot is nog steeds van snijbiet houdt. Met zo’n moeder komt dat wel goed!

Snijbiet gerecht voor baby Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Het verhaal van Manja:
Lang zoeken was niet nodig om een recept te vinden voor de overdadige oogst snijbiet uit de moestuin. Ik kwam warempel bij Okke terecht! De taart met geitenkaas en noten gaan we vanavond eten. Maar zoontje Okke (mooie naam nietwaar?) van 8 maanden moet ook eten hebben.
Dus heb ik een nieuw recept voor je: snijbiet met couscous en geitenkaas.
Benodigdheden:
70 gram snijbiet
150 ml water
3 etl. couscous
10 gram zachte geitenkaas.
Water koken, snijbiet fijnsnijden en met de couscous toevoegen. Even laten koken tot de couscous gaar is en met de geitenkaas pureren.
Okke heeft er van genoten!

Reacties

 1. Elisa 18 september 2011 11:13 uur

  Mijn buurman heet ook Okke! Of hij van snijbiet houdt weet ik niet….

 2. jannes 11 december 2011 18:07 uur

  ha ha! Houdt Okke ook nog van Okkernoten?
  leuke sites, leuke reacties:
  Ga zo door en gij zult spinazie eten!

 3. Okke Amerongen 18 december 2011 19:18 uur

  Ha Jannes, Okkernoten zijn ook lekker maar ik ga er denk ik geen site over maken. Bedankt voor de complimenten. Heel leuk om te horen!

 4. Claartje 27 april 2012 13:41 uur

  Ha Jongens, ik ga v’ond snijbieten maken, weet nog niet hoe. Ben benieuwd, heb het nog nooit eerder gemaakt. Een van de exen van een van mijn zussen heette Okke (ja, ik houd het liever een klein beetje vaag). Mijn zoon heet Yannis. lust alles, vast ook okkernoten 🙂

 5. Karolien maly 9 september 2013 12:19 uur

  Mijn dochter van 10 maanden is ook fan van het snijbietprakje met geitenkaas, merci voor de tip! Zij lustte wel 200 gram snijbiet…

Over deze site

Snijbiet.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Snijbiet.nl alles over het doel van deze site.