Het meisje met de snijbiet

1 september 2010

Het meisje met de snijbiet Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Op internet wemelt het van de foto’s over rariteiten. Meestal gaan die over technische snufjes, rare grappen, allerhande bloopers of zaken die ik niet op mijn website zou durven melden.
Dan is het dubbel zo leuk als je zo’n rariteit ziet over snijbiet! Inderdaad niet de ‘hotste’ groente ter wereld. Ik moest er dan ook erg hard om lachen toen ik deze foto vond op de site van dichter Dennis Gaens.

De dame in kwestie blijkt Jenny te zijn, de vriendin van Dennis. Dennis heeft het even nagevraagd bij Jenny en gelukkig heb ik de goedkeuring gekregen om deze foto te plaatsen. Op een site over snijbiet mag ‘Het meisje met de snijbiet’ niet ontbreken. Het klinkt nog wel mooier dan ‘Het meisje met de parel‘. Dennis en Jenny bedankt voor de medewerking!

Nog even over Dennis Gaens. Hij is blijkbaar dichter maar daar ben ik zelf helemaal niet bekend mee. Vanwege de aardige mail en de toestemming om ‘Het meisje met de snijbiet’ te mogen plaatsen ben ik toch even gaan kijken naar zijn site. Het is echt heel goed hoe hij het opgezet heeft. Voor de binnenkort te verschijnen dichtbundel ‘ik en mijn mensen’ laat Dennis ‘zijn mensen’ de gedichten voorlezen. Doordat je eenvoudig de gedichten kunt aanklikken, luister ik in ieder geval naar een aantal gedichten die ik anders nooit gehoord zou hebben. Goed gedaan! Luister hier naar een aantal van de gedichten van Dennis Gaens, voorgelezen door zijn mensen.

Terug naar de snijbiet. De plant op de foto is echt een snijbiet. Zilversteel is gewoon een type snijbiet die je langer laat groeien en die vooral geschikt is voor de teelt van de stelen. Deze snijbiet is blijkbaar afkomstig van Bioboer Giel. Bioboeren die dit soort rariteiten verkopen verdienen in ieder geval promotie. Koop hem dus helemaal leeg deze bioboer met snijbiet! Het bedrijf richt zich op rechtstreekse verkoop aan consumenten en levert groente en fruittassen aan 100 Coop vestigingen. Goed nieuws en leuk om te lezen dat een supermarkt dit doet. De bioboer is ook te bezoeken in Buren in Gelderland. Bioboer Giel staat op de lange lijst met boeren die ik zeker nog een keer wil bezoeken.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Snijbiet.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Snijbiet.nl alles over het doel van deze site.