Tips

  1. Eenmaal geoogste, loopt de kwaliteit van snijbiet snel terug. De bladeren worden dan slap. Verwerk het daarom zo snel mogelijk.
  2. Bewaar snijbiet in een vochtige doek. Dan geldt nog steeds dat je het zo snel mogelijk op moet eten.
  3. Als snijbiet slap geworden is kun je het even in een bak water met ijsklontjes leggen om het weer fris en stevig te maken.
  4. Snijbiet bestaat in bijna alle kleuren van de regenboog. Helaas verliest snijbiet veel kleur bij koken of bakken. Als je de kleur wilt behouden, bak snijbiet dan kort mee. Bij stomen blijft de kleur ook goed behouden
  5. Gebruik jonge blaadjes als een leuk en lekker accent in sla.
  6. Meestal kun je in recepten voor spinazie in plaats van spinazie ook snijbiet gebruiken. Let op: jonge spinazie is zo klaar en snijbiet heeft meer tijd nodig. Verder is snijbiet krachtiger en aardser van smaak.
  7. Snijbiet bevat relatief veel oxaalzuur. Dit geldt overigens ook voor cacao, noten, rabarber, bieten en spinazie. In een gevarieerd dieet is dit geen enkel probleem.

Over deze site

Snijbiet.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Snijbiet.nl alles over het doel van deze site.

Na 5 jaar al mijn vrije tijd aan mijn sites te hebben besteed, is het nu tijd voor andere leuke dingen. Het is daarom helaas niet meer mogelijk om te reageren. De sites en alle informatie blijft natuurlijk wel gewoon up to date!

Ik wil je heel erg bedanken voor alle tips, trucs, reacties en adviezen die ik de afgelopen jaren heb ontvangen. Veel kookplezier met snijbiet!