Snijbiettaart met geitenkaas en noten

Snijbiettaart met geitenkaas en noten Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 60 reacties

Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

  • 450 gram snijbiet
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 200 gram verse geitenkaas
  • nootmuskaat, peper en zout
  • 100 gram noten (amandelen/cashewnoten)

Van Janine Gijsbertsen kreeg ik haar lekkere recept voor Snijbiettaart met geitenkaas en noten. Ze bood direct aan dat ik het wel mocht plaatsen op Snijbiet.nl. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Janine, bedankt!

Bladerdeeg op aanrecht laten ontdooien. Snijbiet in reepjes snijden en kort roerbakken tot het geslonken is. Vorm invetten (een gewone ovenschaal volstaat). Bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een lap waarmee je de vorm kunt bekleden.

Roer in een kom de eieren los met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Voeg de slagroom toe en daarna de geitenkaas erdoor brokkelen. Als laatste roer je de snijbiet erdoor. Giet alles in de vorm en zet de schaal in de oven.

Ongeveer 20 minuten bakken op 200 graden. Dan de noten bovenop verdelen en nog eens 15 minuten op 200 graden bakken.

Dit recept en de mooie foto is van Janine Gijsbertsen. Bekijk het blog van Janine Gijsbertsen eens, er staan mooie verhalen op over haar moestuin en recepten.

Reacties

  1. inemieke 16 augustus 2011 20:11 uur

    Gisteren snijbiet gekregen uit moestuin van buurman. Vandaag, 16 aug snijbiettaart gegeten, was heerlijk.

  2. Renske 26 oktober 2011 21:22 uur

    Heerlijk recept! Vanavond gemaakt met croissantdeeg ivm gebrek aan bladerdeeg. Daardoor wordt de taart wat zoetig, maar het past goed bij de geitenkaas.

  3. Okke Amerongen 30 oktober 2011 09:12 uur

    Hallo Renske, Mooi dat het ondanks de het zoetere bladerdeeg goed gelukt is 🙂

  4. Martine 21 april 2012 09:44 uur

    Gisteren kregen we verse snijbiet aangeleverd, dus vandaag maken we deze hartige taart weer eens. Omdat het zo lekker is!

  5. Marloes 6 mei 2012 19:51 uur

    De taart staat nu te pruttelen in de oven. Ik heb nog nooit eerder snijbiet gegeten dus ik ben heel benieuwd…

  6. Marloes 6 mei 2012 20:21 uur

    Het smaakt echt heerlijk!

  7. Okke Amerongen 4 juni 2012 22:54 uur

    Hallo Marloes, Mooi dat de taart goed gelukt is!

  8. willy zengerink 11 juni 2012 19:07 uur

    vanouds ken ik de snijbiet
    dit jaar voor het eerst weer een moestuin en weer verbouwd
    heerlijk recept.

  9. Okke Amerongen 11 juni 2012 20:52 uur

    Hallo Willy, Mooi dat het recept lekker is geworden. Ik hoop dat je nog veel snijbiet uit je nieuwe moestuin zult oogsten. Veel succes!

  10. willy zengerink 13 juni 2012 17:57 uur

    ben veel met oude groentes bezig
    als je recepten voor aardperen of eeuwige kool hebt, dan houd ik me aanbevolen

  11. Okke Amerongen 13 juni 2012 19:55 uur

    Hallo Willy, Ik wil ooit nog een website over aardpeer maken. Een heerlijke groente al woekert het wel door je hele tuin! Eeuwige kool ken ik niet. Leuk dat je me al deze bijzondere groenten bezig bent!

  12. Lutje 15 juni 2012 10:24 uur

    Goedemorgen, ik kreeg ook snijbiet van een vriendin.
    Wil graag de taart maken, maar ik mag geen slagroom eten…
    Zal dit ook lukken met ei alleen of enkele lepels melk erbij gevoegd?
    Ik bedenk als ik de geitenkaas opklop met de dooier en wat melk en dan eiwit stevig opklop… kan dit misschien een lichtere variant worden?
    Ik probeer het uit, want dit lijkt mij lekker 😉
    tot later,
    Lutje

  13. Jan-Arie 15 juni 2012 19:41 uur

    Heb vandaag de taart gemaakt met gele, rode en roze stelen uit eigen tuin. In de vulling zachte geitenkaas met honing gebruikt. Kleurig en smakelijk – vonden ook alle kinderen! Bedankt voor de inspiratie.

  14. Lutje 16 juni 2012 12:01 uur

    Lieve mensen,
    Ik heb die zonder slagroom gemaakt en was heel licht en verrukkelijk. Een groot succes bij alle genodigden.
    Ik heb de verse geitenkaas opgeklopt met de dooier, daarna 450gr lichtjes geslonken snijbiet eraan toegevoegd. Als laatste het stijfgeklopte eiwit eronder gespateld. Dit 30′ op 200° daarna de gehakte noten erover gestrooid en die laten bakken tot ze kleuren.
    Eenvoudig, gezond en heel lekker. Dank jullie voor de inspiratie 🙂
    Snijbiettaart zonder slagroom van Lutje

  15. Okke Amerongen 17 juni 2012 07:43 uur

    Hallo Jan-Arie, Mooi dat de taart goed in de smaak gevallen is. En… als zelfs de kinderen met smaak gegeten hebben dan moet het wel goed zijn!

  16. Okke Amerongen 17 juni 2012 19:35 uur

    Hallo Lutje, Bedankt voor het uitproberen. Na wat gepuzzel is het geluk: je mooie foto staat erop!

  17. Jeugdtuinen in Zwolle 5 juli 2012 06:45 uur

    Dit jaar hebben we wederom snijbiet als groente opgenomen in het tuiniersproject voor kinderen in de leeftijd van 9-11 jaar. Niet alleen wij als vereniging, maar ook de deelnemers hebben jullie site inmiddels gevonden. Geweldig zoveel recepten van snijbiet!

  18. Okke Amerongen 8 juli 2012 20:35 uur

    Hallo Jeugdtuinen Zwolle, Geweldig dat jullie met kinderen snijbiet telen. Als jullie een keer een leuke foto hebben van de kinderen met snijbiet stuur hem dan zeker even per mail. Veel succes met de moestuin!

  19. Monique 7 augustus 2012 18:43 uur

    Ook ik ga vandaag voor het eerst snijbieten eten, met dit recept… Taart staat te pruttelen in de oven. Ben erg benieuwd!

  20. Okke Amerongen 7 augustus 2012 20:29 uur

    Hallo Monique, Ik hoop dat de taart lekker was.

  21. Monique 7 augustus 2012 20:52 uur

    Ja, de taart was heerlijk! Die gaan we vast vaker eten. Dank voor het lekkere recept.

  22. Okke Amerongen 7 augustus 2012 20:54 uur

    Hallo Monique, Graag gedaan. Mooi om te horen dat het lekker was!

  23. saskia 11 augustus 2012 15:00 uur

    hallo

    ben de taart aan het maken,ben erg benieuwd,maar hij lijkt me lekker,dus hoop dat het smullen geblazen word….

  24. Karin Rouwenhorst 21 augustus 2012 20:47 uur

    Wat een heerlijk recept, we hebben gesmuld….!

  25. Okke Amerongen 22 augustus 2012 07:41 uur

    Hallo Karin, Mooi dat het lekker was. Leuk om te horen!

  26. Marielle Smidt 6 september 2012 12:16 uur

    Heerlijk recept. Eten nu regelmatig de snijbiettaart. Zelfs de kinderen vinden het erg lekker.

  27. Okke Amerongen 12 september 2012 10:03 uur

    Hallo Mariëlle, Mooi dat de kinderen de quiche lekker vinden. Veel kinderen eten maar moeizaam groente en dat is natuurlijk wel jammer. Mooi dat het jou wel lukt om ze gezonde groente te laten eten!

  28. jos 24 september 2012 15:10 uur

    hallo Okke
    vandaag de heerlijke taart gemaakt met snijbiet. Wij zelf hebben de snijbiet op onze volkstuin staan en hebben dit al meerdere keren gebruikt het is een heerlijke groeten. ook de mensen die wij snijbiet geven zijn er over te spreken.wij zullen zeker meer van je recepten maken met snijbiet.
    veel kook en eet plezier

    gr

    Jos

  29. Herman Roovers 27 september 2012 18:24 uur

    We krijgen wekelijks een groentepakket van onze biologische tuinder en daar zitten vaak groentes in die ik niet ken. Of nauwelijks weet hoe ik die moet bereiden. Ik ga mijn vrouw straks verrassen met deze taart. Ik heb te weinig snijbiet en ga het dus “opvullen” met wat champignons, ui en paprika. Het resultaat zal ik wel melden….

  30. Okke Amerongen 19 oktober 2012 08:31 uur

    Hallo Jos, Mooi dat het recept in de smaak valt. Er is nog veel meer lekkere te maken met snijbiet. Voor jou ook alvast heel veel kookplezier met snijbiet.

  31. Okke Amerongen 19 oktober 2012 08:32 uur

    Hallo Herman, Met wat experimenteren is niets mis. Het resultaat was vast lekker.

  32. jacqueline 5 november 2012 14:03 uur

    Heerlijke smaak! 2 eieren gebruikt en een flinke scheut yoghurt!

  33. Herman Roovers 5 november 2012 18:21 uur

    Hoi Okke, ja, de taart was goed gelukt en mijn vrouw was aangenaam verrast!

  34. Okke Amerongen 9 december 2012 09:04 uur

    Hallo Herman, Mooi om te lezen, dit recept is bij vele mensen favoriet.

  35. Ineke 5 mei 2013 15:50 uur

    Vriijdag snijbiet in ons pakket van Beter Bio. Beter Bio vermeldde op faceboek deze site om suggesties vandaan te halen. Voor mij al wel bekend, maar ik heb de snijbiet met geitenkaas gemaakt zonder het deeg eronder. Dus als overschotel, en gegeten met rijst. Dat was ook een succes!

  36. Okke Amerongen 7 mei 2013 13:52 uur

    Hallo Ineke, Leuk dat mijn site genoemd is door Beter Bio. Mooi dat het recept ook lekker was!

  37. Ine Jansen 30 juni 2013 18:23 uur

    Wat is dit een lekker recept! Wij hebben voor het eerst snijbiet in de moestuin en met de recepten op deze site, is het een blijvertje. Vandaag de taart gebakken, het was smullen. Site ook op facebook genoemd, want de reacties op mijn kokkerellen zijn altijd leuk. Dank voor al dat lekkers!

  38. Gerard Zaal 22 juli 2013 19:14 uur

    Hallo,

    het is mij niet duidelijk of de 450gr alleen het zachte gedeelte betreft of ook de nerven en de steel.
    GrtZ

  39. Okke Amerongen 25 juli 2013 23:11 uur

    Beste Gerard, Je kunt de hele snijbiet hiervoor gebruiken. Alleen als je echt extreem dikke stelen hebt zou ik ze verwijderen en eventueel apart als steel bereiden.

  40. Marlies 20 augustus 2013 15:16 uur

    Even een vraagje; ik heb snijbiet in de moestuin staan, maar heb gehoord dat het eigenlijk alleen lekker is als de blaadjes klein en de steeltjes dun zijn. Nu vergeet ik altijd te oogsten, dus heb ik al 3x de grote bladen geplukt en bij de kippen gegooid (die het overigens wél lekker vonden). Maar ik zie dat eigenlijk nergens hier staan, dus gebruik jij wel de grote bladen met de dikke stelen?

  41. Gerard 20 augustus 2013 15:22 uur

    Hoi Marlies, je antwoord staat boven je vraag!
    Ik laat de bladeren heel groot worden en roerbak de stukjes steel apart en laat ze een paar minuutjes nagaren.

  42. Okke Amerongen 25 augustus 2013 14:18 uur

    Hallo Marlies, Je kunt grote bladeren en stelen gewoon gebruiken. De hele jonge blaadjes zijn ook heerlijk en die kun je bijvoorbeeld door sla doen. Dat is met de grotere bladen en stelen niet zo lekker. Kortom, gewoon gebruiken die grote bladeren, ze hoeven niet naar kippen 🙂

  43. marlies 28 augustus 2013 18:13 uur

    We hebben de taart gegeten, heerlijk! Zeker een aanrader. En we gaan nog lekker een paar weken genieten van de snijbiet die we nog niet aan de kippen hebben gevoerd. Ben blij met je websites, ik doe er veel ideetjes op.

  44. maria 27 september 2013 15:03 uur

    gevenden. Erg lekker lijkt me.Ge het meteen klaarmaken.

  45. Manon 2 oktober 2013 17:18 uur

    Hallo okke,
    Fantastisch recept. We hebben hem al vaak gemaakt. We vervangen de snijbiet ook graag voor de andere groenten die we telen, courgette, pompoen, jonge boerenkool. Altijd een succes.

  46. Manon 2 oktober 2013 17:21 uur

    Oh ja, wij voegen ook altijd nog wat honing toe aan de noten. Handig als je zelf bijen hebt.

  47. Lous 18 mei 2014 20:06 uur

    Deze week zat er snijbiet in de groentetas, dus heb ik vandaag de taart met snijbiet gemaakt. Echt heerlijk en zo simpel. Bedankt voor het recept.

  48. Mirjam 16 juni 2014 18:43 uur

    Heb gisteren de taart gegeten bij vrienden. Heerlijk! En natuurlijk meteen gevraagd naar het recept. Welke geitenkaas kan ik het beste gebruiken? Er staat ‘verse’, maar dat zegt mij niet zoveel. Alvast bedankt.

  49. Tina Bootsma 22 juni 2014 22:09 uur

    Ik weet niet wat snijbiet is eigenlijk, maar op de foto hier naast zijn het groene bladeren met rode stengels. Zal eens de groenten bij langs in de supermarket. Is het mischien Swiss Chard dat smaakt als spinazie?

  50. Okke Amerongen 22 juni 2014 22:13 uur

    Hallo Tina, Klopt helemaal Swiss Chard is snijbiet. Het bestaat met witte, rode, gele, roze en oranje stelen.

  51. Astrid 15 juli 2014 19:14 uur

    Heb deze taart net (lauwwarm) gegeten. Heeeeeerlijk! Met regenboogsnijbiet uit mijn eigen kleine moestuintje. Ik had het niet afgewogen, gewoon een grote hoop geplukt 😉 Echt een eenvoudig recept en zeker voor herhaling vatbaar. Niet in de laatste plaats omdat ik altijd zoveel oogst heb.

  52. Astrid 15 juli 2014 19:15 uur

    Kan ik een foto plaatsen? Ben een beetje trots…

  53. Jasper 16 juli 2014 20:45 uur

    Nou, Snijbiet is dus niet echt mijn ding… Taaie groente waarvan de smaak in de buurt van boerenkool zit. Maar goed, wel geprobeerd. En een boel positieve reacties, dus over smaak valt nog steeds niet te twisten 🙂
    Succes met de site!

  54. Stefanie 25 juli 2014 10:42 uur

    Ik heb kleine een persoon taartjes gemaakt, zien er heel gezellig uit en iedereen vond ze super lekker!
    Allen de malse steeltjes gebruiken, en niet te kort roerbakken!! En dan nog wat druppels citroensap erop! En dan gebruik ik nog feta en walnoten.

  55. Maria 16 augustus 2014 19:05 uur

    Ik heb ook voor ’t eerst snijbiet in de moestuin en ik kan er eigenlijk niemand een plezier mee doen en ’t groeit zó snel!
    Ben een dag aan ’t zoeken geweest naar recepten en ben zó blij dat ik deze site heb gevonden. De snijbiettaart staat in de oven en is bijna klaar. Ben ontzettend benieuwd…

  56. Maria 16 augustus 2014 20:05 uur

    Nou… ik heb een ‘Griekse’ variant gemaakt met bosuitjes en dille erdoorheen en walnoten bovenop i.p.v. gemengde noten. Verder alles hetzelfde… en hij was verrukkelijk!!!
    Ik had het deeg zelfgemaakt van gebuild volkoren meel Dat was niet zoals bladerdeeg uit de vriezer maar meer zoals het hartige taart deeg uit de vriezer. want wij houden niet zo van bladerdeeg en zowiezo niet van kant en klaar, wel wat meer werk maar dat is het dubbel en dwars waard…

  57. Okke Amerongen 21 augustus 2014 07:48 uur

    Hallo Maria, Mooi dat de taart goed gelukt is. Eigen deeg is inderdaad vaak lekkerder maar ook heel veel werk. Veel plezier met koken en in de moestuin!

  58. SophiaDankbaar 28 november 2014 20:48 uur

    Vandaag de snijbiettaart van Janine Gijsbertsen gemaakt, was verrukkelijk!
    Dit recept ga ik vaker maken zeker als ik gasten te eten krijg, weer eens wat anders dan stamppotten.

  59. Lizelot 6 december 2014 15:47 uur

    Deze taart heb ik al een paar keer gemaakt. Heerlijk! Een grote favoriet! Nu wil ik hem weer maken maar kan nergens snijbiet krijgen. Wat lijkt het meest op snijbiet zodat ik het kan vervangen?

  60. Okke Amerongen 7 december 2014 22:18 uur

    Hallo Lizelot, Snijbiet is nu inderdaad slecht te krijgen. Hoewel het niet hetzelfde is zou ik de snijbiet dan vervangen door spinazie.

Over deze site

Snijbiet.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Snijbiet.nl alles over het doel van deze site.

Na 5 jaar al mijn vrije tijd aan mijn sites te hebben besteed, is het nu tijd voor andere leuke dingen. Het is daarom helaas niet meer mogelijk om te reageren. De sites en alle informatie blijft natuurlijk wel gewoon up to date!

Ik wil je heel erg bedanken voor alle tips, trucs, reacties en adviezen die ik de afgelopen jaren heb ontvangen. Veel kookplezier met snijbiet!